Olvasgattam itt az olajról szóló véleményeket, igazából nem nagyon tudok hozzászólni a márkákhoz mert nincs nagy tapasztalatom. Viszont ha lehet kerüljük a 15W olajokat. Mert ezek növényi olajból készülnek és sajnos magas hőmérsékleten illetve magas fordulaton megégnek, leginkább olajsár képződik belőle.Ezzel csak a gond van. Még jobban megrövidíti a motor élettartamát.
Fiúk! Már a 21.században vagyunk illetve 2010-et írunk. Minden kopott motor kaphat 10W-40-es olajat, csak emellett kell egy másik motorolaj adalék, ami meggátolja az olaj fogyasztást. Jó tudom ez többlet költség.
Sokat agyaltam milyen olajat tegyek a kocsimba, végül is a METABONDnál maradtam. SPEED 10w-40-est raktam bele és még + hozzá tettem a Metabond Goldot.
A speed 10w-40es olaj szulfát hamut tartalmaz, ami pótolja a ként.A motornak nagy szüksége van a kénhez, ami betiltottak mert erősen környezet szennyező.
A metabond Gold polikerámiát tartalmaz. Ezek az apró kerámia szemcsék kitöltik a súrlódás okozta réseket és így nagyobb kompressziót képezz. Valamint jobban keni a hengert és a dugattyút., hatalmas hőmérsékletet bír.
Először én sem dőltem be ennek a márkának. Vissza emlékeztem amikor apámnak volt egy ilyen zsírja, amit még a Komár motorba tettem bele vagyis kenegettem vele mindenét. Valóban jobban ment vele a riga motor.
Amikor olajat cseréltem a kocsimban először semmit nem vettem észre, még azt hittem, hogy nagy humbug az egész.
Kellett bele tenni bő 150km, hogy valami történjen. Na most a csoda: Mindenáron be akartam állíttatni a szelepeket egy hozzáértő szakemberrel, mert úgy kattogott, ketyegett mint az öreg Singer varrógép. Na most egyáltalán nem hallani azt a csúnya hangot. Csak hideg motornál hallani, de csak addig míg fel nem kapja az olajat. Az önindító is jobban pörög tőle. Már 4220km mentem ezzel az olajjal és még mindig világosbarna a színe és az ujjaimmal ellenőrizve is sokkal jobb a viszkozitása. Még a kedvesem is rám szólt, hogy most sokkal jobb a járása és nyomatékosabban üzemel. ja és mintha kevesebbet fogyasztana mert 1tankall 80km-el többet mentem, mint ez idáig.
Nagyon nem akarom itt reklámozni ezt a termékcsaládot, mert mindenkinek bevált valami és nehezen tér el attól. De én még mindig azt mondom, hogy próbálja ki, mert valóban nagyon jó. Az addig rendben van , hogy a friss motorban csak 22600km van, de még 1ml olajfogyasztás nem volt!!!!
Mivel már korábban megvettem a gyári Ford olajat ,és még nem használtam el. A következő olajcserénél kíváncsi leszek mi a különbség. És megírom ezt is.
http://www.metabond.hu/termekpdf/216_2.pdfHa valakinek szüksége lenne a METABOND termékei közül valamire, akkor nekem szólhat. Jóval olcsóbban fogom adni mint a boltban kapható.
Én most ezzel foglalkozom!
Adminok! Aki klub tagságival rendelkezik azoknak szeretnék kedvezményt adni. Szeretném, hogy mindenki számára elérhető legyen. Ennek mi a menete?