Szevasztok Cartársak !Kérdéssel fordulnék hozzátok , mivel van a családban egy megbecsült 99-es évjáratú 1,25 -ös (Z-Tec S) benzines Fiesta , kéziváltóval ( ez ha jól értelmezem , akkor MK5 -ös ).
diganosis: Egy ideje olyan hibajelnséget produkál , hogy miután már réges-rég bemelegedett a motor, akkor kb 3000/min körüli fordulaton pörög a motor , amíg az autó mozgásban van. Üresben (N) , vagy kinyomott kuplunggal , az teljesen mindegy. Amikor megállunk vele, akkor szépen visszaejti a fordulatot oda , ahol melegen normális ( 840 - 930 /min ) .
Kicsit érdeklődtem már , és olyan információt kaptam , hogy van valahol a "váltóban" ( kívülről támadható helyen) valami jeladó , amely ha elájul , akkor ezt a hibát produkálja a gépezet.
Kérdésem az volna, hogy rendelkezik-e valaki itt tapasztalattal , ugyan ilyen hibát illetően ? - Valaki már írt hasonlót és a VSS jeladót említette ......
Amennyiben igen, milyen (főleg milyen gyári cikkszámu ) alkatrész cseréjével abszolválta az esetet
? A cserélendő alkatrészről , tudna-e valaki robbantott ábrát beszúrni , és/vagy online Ford alkatrészprogramhoz pontos link -et beszúrni
? - Bevallom , én nem találtam szabadon hozzáférhető online alk.programot ( csak letölthető változatot , de azt jegelném ha lehet ... ).
Minden segítő infót öremmel fogadnék , de azt szeretném kérni , hogy inkább azok írjanak , akik maguk is átestek a fent olvasható hibán !
Segítségeteket előre is köszönöm !