Author Topic: mk3 ABS  (Read 1917 times)

Samesz

  • Guest
mk3 ABS
« on: 2011 November 26, 20:03:02 pm »
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem, mk3 95-ös fiesta fékezésnél a jobb első kerénél egyáltalán nincs fék a bal első csúszik, aszfalt-murva mindenhol. Eközben a  fékpedál rezeg és ez a legkisebb erővel történő fékpedál lenyomásnál is érzékelhető. A két féktárcsa-fékbetét új a fékcsövek gumi-fém szintén cserélve. A munkahengerek dolgoznak mindkét oldalon de már cserélgettem próba képp azokat is semmi változás. Csak az ABS-re tudok gondolni még, hogy ott valami? Ötletek valakinek?  ??? Kössem ki a p...csába?  :-X       Előre is köszi!

Offline MK7GHIA

  • A mester
  • *****
  • Posts: 518
  • Segített?: +20/-2
Re:mk3 ABS
« Reply #1 on: 2011 November 26, 20:43:01 pm »
A két körös fék miatt a bal elsővel a jobb hátsó dolgozik párba így normális ha elől nem csúszik egyszerre a kettő. ABS-el lesz gondod valszeg. Vedd ki a biztit nézd meg úgy is csinálja-e.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Samesz

  • Guest
Re:mk3 ABS
« Reply #2 on: 2011 November 29, 20:23:35 pm »
Megoldódott a probléma. Kikötöttem az ABS-t mindenestől, ott volt a gond. Féknyereg csere 2 db, gumifékcső ismételt csere, semmi változás nem történt, ABS kábeljeit lehuzigáltam úgy is rezgett a pedál csak már ugye csuszott csikorgott a bal első. Hátul is minden újszerűnek bizonyult, hisz talán 2000km sem volt az utolsó szerviz után. Ezután következett egy pár telefon 'köszi Szabyk,   Süni :notworthy:  és a teljes likvidálás. Majdnem fél napos móka volt, de így hibátlanra sikerült.