Poll

Osztályozd ezt a szervízt!

1 (legrosszabb)
2 (40%)
2
1 (20%)
3
0 (0%)
4
0 (0%)
5 (legjobb)
2 (40%)

Total Members Voted: 2

Author Topic: Petrányi-Autó Kft. - Budapest XIX. ker. Üllői út 309.  (Read 11505 times)

Offline viktorwrz

  • A mester
  • *****
  • Posts: 1015
  • Segített?: +29/-3
Petrányi-Autó Kft. - Budapest XIX. ker. Üllői út 309.
« on: 2006 November 02, 17:19:16 pm »
Írd meg tapasztalataidat erről a szervízről.
Eddigi autóim:
Ford Mondeo Turnier 1.8 Zetec '96
Renault Express 1.9D '93
MB E200 aut. 2.2CDi (123LE) '06
WV Polo 1.9SDi '96
MB E220 T aut. Avangarde 2.2CDi (143LE) '00
Ford Mondeo Turnier 1.8TD '97
Ford Fiesta 1.1c MK3 '89
Trabant 601S '89
Trabant 601S '87

Katka

  • Guest
Re: Petrányi-Autó Kft. - Budapest XIX. ker. Üllői út 309.
« Reply #1 on: 2006 November 04, 22:29:16 pm »
Rémállmaim vannak ha rá gondolok. 2005ben vásároltam náluk egy 2-es Focust. Munkaautónak vettük, be is lett náluk jelentve. Biztosítottak róla, ha bármi gond van csak hozzuk nyugodtan. Ez a nyugodság csak addig tartott amíg nem volt gond. Kezdődött azzal, hogy rövid időn belűl szétment a szervókormány nyomócsöve a szervíztől kb. 3km-re. Borzalmas hangja volt, spriccelte ki az olajat. telefonáltam a szervízvezetőnek, közölte, hogy gurúljak be az autóval majd megnézik, nincs autómentő aki értemjönne. Begurúltam, szörnyű volt, megdöbbent fejek mellett haldtam el a szörnyű hangú, olajat fröcsögő autómmal. Megállapították, hogy tényleg a nyomócső ment széjjel, gyári hibás, és majd egy hét múlva érdeklődjek, mert nincs hozzá semmi. Hiába könyörögtem, hogy nekem kell az autó, nem tudok ennyit állni, nem tettek semmit. Nem hagytam annyiban a dolgot, elkezdtem telefonálgatni, 20 évig autószerelő műhelyben dolgoztam, többek között mint anyagbeszerző, gondoltam megpróbálom. nem tartott sokáig a dolog, kiderűt, hogy a Váci úton van ilyen cső raktáron. Másnap reggel odavittem nekik az alkatrészt, nem akartak hinni a szemüknek, persze megcsinálni sem nagyon szerették volna, "rábeszéltem" őket. Délután mentem az autóért, gondoltam most már minden rendbe, kár volt. Két utcára lakom tőlük, de alig tudtam hazanenni, iszunyú csikorgó hang előről, erölködő motorral, így döcögtem haza. Kiderűlt, hogy a csupa olaj égszíjjat nem cserélték ki, a nyomorúltja annyira ragadt, hogy alig tudott mozdúlni. Amennyire lehetett megtörölgettük, a régi hagyományos módszerrel megszappanoztuk, irány vissza a szevvíz.Persze szíjj sem volt, ezért is nem cserélték, na majd rendelnek, megint egy hét.
Pár hónap után az alapjárat kezdett ugrálni, rendszeresen lefulladt a motor, máskor 2000fölött volt az 7-800-as alapjárat. Volt mikor naponta háromszor is bementem vele, mindig meghallgatták, volt, hogy rátették a gépre, vártam két órát, közölték semmi baja. Már odájig fajút a dolog, hogy megkérdezték nincs-e valami baj velem, mert ez az autó így jó. Kb.egy hónapig ment ez a tortúra, egyszer csak közölték velem (ekkor már teljesen használhatatlan volt az aútó), hogy az lesz a legjobb ha bedobom a többi ócska romhalmaz tetejére az udvarba. Ezt így szó szerint a szalon kellős közepén. Én! szégyelltem magam a többi ügyfél előtt, nagyon megalázónak éreztem az egész szitut, laposkúszásban eljöttem, és már azt hiszem szegény autót is nagyon meggyűlöltem, pedig nem tehetett róla. Másnap még visszamentem, (van ott nagyon kedves ismerősöm is )  elnézést kértek, mondta a vezető, hogy nem úgy gondolták, nem az autóm a romhalmaz, de nem tudott meggyőzni. Nálam az autó családtag, nem jól viselm ha ok nélkül "leroncsozzák", egyébként is amikor pár hónappal előtte megvettem, nem kevés pénzért, még a világ legjobb márkája volt, a legjobb szervízhálózattal. Azóta nem mentem feléjük, ha tehetem nagyívben kikerülöm őket. Persze itt még nem ért véget a történet, mert ezután mentem a Könyvesre! Ott legalább kedvesek, a szakértelem ott is kissé hiányos.

Z00L

  • Guest
Re: Petrányi-Autó Kft. - Budapest XIX. ker. Üllői út 309.
« Reply #2 on: 2009 November 10, 22:19:49 pm »
Eljutottam odáig, hogy van mit írnom a Petrányi cég eme szervizéről.
A ÚJ Fiestámat 2008.02.12.-én vettem át, se bor se semmi.A Color felszereltséghez járó dizájn szőnyeget, valamelyik lelkes tag kilopta a kocsiból és helyettesítette egy sima Fiesta filc szőnyeggel. Szóvá tettem, de nulla reakció a későbbiekben.
Sajnos a szerencse is elhagyott, áprilisban az Üllői úton haladva, egy Ford Escort Van jobb oldalról beleállt a kocsiba. Az ellenfél a MÁV biztosító által felkínált kötelező biztosítással rendelkezett, így nem írom le, hogy mennyi esélyem volt már akkor a kár kötelező biztosítással való rendezésére. De mint naiv új Fordos, másnap reggel becéloztam eme cég, fentebb megnevezett egységét. Meghallották, hogy MÁV-os volt a károkozó, már nyomták, hogy ezt elő-cascóra kellene elindítani. Én meg gondoltam, persze, hogy az önrész majd én fizessem ki….
Hál istennek a kocsit így törötten is tudtam használni, így a kár fel lett vetetve, és vártam a csodát .Na, ez meg is történt, augusztus 1.-el becsődültették a biztosítót. Ekkor irtó gyorsan jó lett az az elő-casco is. Újabb segítségkérés a szervizben…. Jó tanácsok, hogy hova kellene menni, de a lényeg, hogy rendezem el én. Nulla segítség.
Végül is a lényeg, hogy októberre meg lett csináltatva a kár, 700.000+ Ft felett, + önrész 62.000 Ft. A szerviz röhög a markába, én örülhetek, hogy meg lett csinálva a kocsi jobb oldala.
Part2
A javított oldalon a jobb hátsó ajtó leszállt, és a díszléc beleért az első ajtóba. Szerviz.. Bemegy, mondom, itt lett megcsináltatva, fél óra elvisz, az ajtó beállít, a hátsó ajtón a visszatört díszléc úgy marad.
A kocsi, ha útegyenetlenségen ment át, leállt… Garis az autó, csinálják meg, bevisz..  másfél óra várás, visszahozzák a kocsit, majd mondja a munkafelvevő, hogy az akksinál a testkábel volt lelazulva, azért állt meg az autó…. Nem hiszem, de mind1, azóta megszűnt a hibajelenség …
Part3
2008.02.12.-én átvett autónál, a bal első küszöbnél a fényezés, 0,5-1 cm2 rózsásodik. Garis az autó, jelezzük a szakszervizben. Lefényképezi a munkafelvevő, elküldi a FORD Hungáriához.
Jön a visszajelzés, OK javíthatjuk, 3 nap a javítás. Jön a kérdés, akkor csere autót tudnak biztosítani? ÖÖÖÖ… 10 perc  és visszahívom!
Eltelt 3 nap, majd akkor jött a visszajelzés, hogyha hétfőn le tudom adni a járművet, akkor van csere autó. Nem tudtam leadni. Majd 1 hét múlva jön a telefon, hogy tudnák csinálni a kocsit, DE a FORD HUNGÁRIA nem engedélyezte a számukra a csere autó biztosítását.
OKÉ, erről kaphatok egy írásos állásfoglalást? Mert ez így telefonban elég gyenge… Sajnos nem tudjuk kinyomtatni, FORD HUNGÁRIA állásfoglalását…. /oltás/
Nem szeretnék senkit sem untatni, de részemről ez a FORD Petrányi Üllői úti telephelyéről a helyzetjelentés.

A FORD Ivanics szerviz szimpatikus volt számomra, de ezt majd abba a fórum bejegyzésben leírom.

Offline Patics

  • Hallott már a fiestáról
  • **
  • Posts: 31
  • Segített?: +1/-0
    • AsztrálFény Ezoterikus Stúdió
Re:Petrányi-Autó Kft. - Budapest XIX. ker. Üllői út 309.
« Reply #3 on: 2012 February 27, 19:55:56 pm »
Nem nagyon dicséritek ezt a szervizt...  :)

Mi autóvásárlás miatt kerestük fel őket, tulajdonképpen semmi gondom nem volt velük, segítőkészek és udvariasak voltak. (Bár igaz, a gondok általában a fizetés után szoktak előjönni.)

Kértünk pontos árajánlatot, új Fiestára. Majd kértünk ugyanilyent az érdi Ford-Szabónál is. Az utóbbi 140 ezer Ft-al olcsóbban adta, így náluk vásároltuk meg. A szervízdíj is több náluk 1500 Ft/órával mint Érden.

Egyenlőre ennyi a tapasztalat.