02 June 2020

Negyedmérföldes fenevad a Fordtól

 

A Ford Racing Orlandóban, a Nagy Teljesítményű Versenyautók Kiállításán (PRI) leplezte le a 2012-es Cobra Jet Mustangot, bejelentve 50 darab versenykész modell legyártásának tervét is. Immár háromféle fényezéssel, kék, fehér, piros színben is megrendelhető lesz az autó.

A gyorsulási versenyekre kitalált Ford Cobra Jet Mustang bemutatkozása az 1968-as NHRA Winternational kupán máig legendás eseménynek számít. 2008-ban a Ford Racing megalkotta a Cobra Jet Mustang 40. jubileumi változatát, újra életre keltve az eredeti modell legendáját. Az autó megismételte elődje diadalát, s már első versenyén, az NHRA Winternational kupán győzelmet aratott. A 2010-es Cobra Jet szintén rekordokat állított fel saját kategóriájában, s Amerika-szerte uralta a gyorsulási versenyeket.

A legújabb kivitel csúcsváltozatának motorja 5,4 literes, kompresszoros, aminek alapját a 2011-es SVT Mustang motorja adja. Alaphelyzetben 430 lóerős, de pluszcsomagokkal 500 lovas kivitel is választható. Emellett az autó még két kompresszoros - a 2,3 literes és a 4,0 literes - motorral is megrendelhető. A 2012-es modellben minden berendezés megtalálható, ami a 2010-es autóban is népszerű volt: a versenykörülményekre felkészített automata váltó, a gyorsulási versenyekre kifejlesztett felfüggesztés és rugók, kormánymű és fékek, hitelesített bukókeret és a visszafolyóval ellátott üzemanyag-ellátó rendszer a csomagtartóba épített robbanásbiztos üzemanyagtartállyal.

A 2012-es versenykész Mustang Jet teljes szériája ugyanazon a gyártósoron készül majd, amelyen a sorozatgyártású 2012-es Mustang modell készül. Az egyszerűbb modell ajánlott fogyasztói ára 91 900 dollár (19 millió forint), a teljesen felszerelt Cobra Jeté pedig 103 980 dollár (21,5 millió forint). Azok a versenyzők, akik maguk szeretnék felépíteni autójukat, megvásárolhatják a Cobra Jet alapjaira épülő Mustang Competition Roller változatot, ami egy hajtáslánc nélkül összeállított autó, de az egyes alkatrészek külön is megvehetők, ha valaki egy másik modellt tuningolna.

http://www.youtube.com/watch?v=wQzHAOg_9Qk

*A fotókon a 2010-es modell látható, de a felniktől eltekintve ugyanilyen a 2012-es is.

Forrás:vezess.hu

Please publish modules in offcanvas position.