02 June 2020

Csak 170 lóerővel jön a Ford Fiesta ST?

A Ford nem sieti el a Fiesta ST bemutatását, hiszen a kisautó már több mint két éve kapható, a sportváltozatra azonban még mindig várni kell. Ez idő alatt már többször sikerült lefotózni Németország útjain a kis méregzsákot, igaz, a hivatalos technikai adatoknak még mindig híján vagyunk.

Az mindenesetre jól látszik, hogy az ST még a Sportváltozatnál is agresszívebb külsőt kap. A 17 collos felnik, a mélyre nyúló lökhárítók, a méretes hátsó szárny, valamint a far alsó részén található fekete műanyag betét is a sportosságot hivatott sugallni, nem is eredménytelenül. Ahhoz azonban, hogy sikeres legyen az új ST, ennél többre van szükség. A pontos motor specifikációk ugyan nem ismertek, de több forrás szerint is egy 1,6 literes, turbós benzinmotor dolgozik az autó orrában. A konkurensek többsége is feltöltött motort használ, talán csak Renault Clio RS maradt a szívónál. A pletykák szerint az orrban található EcoBoost motor teljesítménye 170 lóerő körül alakulhat, ami bizony csalódás lehet, hiszen a vetélytársak többsége már a 180-200 lóerős régióban mozog. A Fiesta előnyei közé tartozhat azonban remek futóműve, amelyet mi már a gyengébb változatoknál is kiválónak találtunk, valamint pontos váltója.

Mindez persze még nem hivatalos, és könnyen lehet, hogy a Fordnál találnak még néhány lóerőt a motorban. Az mindenesetre nagyon valószínű, hogy az autó a jövő tavaszi Genfi Autószalonon mutatja meg magát teljes egészében.

Forrás: A5.hu

 

Please publish modules in offcanvas position.