Author Topic: klíma kapcsolása  (Read 12601 times)

Offline scampi

  • Az öreg róka
  • ****
  • Posts: 384
  • Segített?: +14/-7
Re: klíma kapcsolása
« Reply #15 on: 2008 July 01, 22:45:24 pm »
szerintem maradhat benne a témában ez az irpományotok, max jobban odafigyelünk, hogy takarítsuk a fölös hozzászólásokat!

Úgy legyen :)

Nos akkor átnézem a dolgokat, és jelentkezem, hogy mit találtam. Valahol van 2 db blend door actuator motorom  range roverhez, a fiestának - mk6 - a hideg- meleg állítása a jobb oldalon van a fűtéskonzolnál alul és bowden húzogatja, tologatja szerintem a legegyszerübb módszer ha ezt ráadaptálom de csinálhatunk egy saját léptetőmotoros verziót azt is rá lehet tenni. Az utóbbi az olcsóbb verzió 2 db kell belőle és csak forgó mozgásra van szükség, nem kell átalakítani semmit. Biztosan meg kell majd ebben az esetben oldani a végállásokat - nehogy menetet tekerjen a fiesta fűtésrendszerébe :)) -

Jó lenne ha lenne egyenlőre egy "manuális" léptetőmotor vezérlés a kezünk alatt. Amire gondolok az 2 motort hajtana gombnyomásra jobbra balra mert akkor tudnám tökéletesíteni a mechanikát.

Megnézem milyen léptetők vannak a kezem alatt.

Alapból szerintem ebből induljunk ki:

 1 gomb AUTO  1 gomb ECO 1 gomb OFF 1 gomb PÁRAMENTESÍTÉS 1gomb belső keringetés manuálisan 4 gomb kifújás iránya manuálisan

Klimakompresszor mindig ON kivéve ECO mode   
Ha 6 foknál nagyobb akülömbség akkor MAX ventillátor és fokozatosan elosztva csökken, középen fúj, majd ha eléri a beállított értéket akkor alapjárat és félig fent félig középen fúj.
-  szerintem nem kellene az eredeti kapcsoló bekötésével bíbelődni mert még az 1 es fokozat is sok ebben az esetben , inkább egy elektronikus fordulatszám szabályzót kellene használni amit direkt a PIC vagy AVR vezérel.

Hőfokszenzor, valami ventillátoros kivitelben, mint pl a mercedesekben, pontosabb és gyorsabb a reakció.

Páramentesítés: Csak fent fúj klímával - még megnézem hány fokos levegő ideális -

Lent szerintem AUTO mode ban csak télen fújjon pl 4 fok alatt - kell egy külső hőfokszenzor is ebben az esetben.- bár én a láb hűtést - fűtést annyira nem hiányolnám ha nem lenne, szinte soha nem használom.

Mindezt egy szép grafikus LCD re vinni és ezt szépen beépíteni a konzolba.

Most ennyi, fáradt vagyok, alszom egy picit és digitklímával álmodok :)))