Szia!
Amióta megvan Frici, 22 ezret mentem vele, kb. másfél év alatt. Most 64 ezernél áll a számláló.
Kezdettől pontosan írtam a fogyasztást, mindig csurig teletankoltam, hogy lehetőleg pontos legyen a mérés is. A következőket tapasztaltam:
- amikor csak 1 vékony vonalat jelez a szintmérő, akkor kigyullad a lámpa is a benzinkút-piktogrammal. Kb. ilyenkor szoktam tankolni, és 38,5 liter megy bele, vagyis 4,5 liter lötyög még a tank alján.
- minden tankolás után azt is írtam, kb. mekkora rész volt város, mennyi országút
- legnagyobb fogyasztásom 90% városi ciklus mellett, télen (reggelenként -6, -8 fokkal) épp elérte a 6 litert.
- legkisebb fogyasztás egy Békéscsaba-Őriszentpéter-Békécsaba nyaraláson (1000 km) 4,2 liter volt (2 személlyel, csomagokkal, odafelé klímával jó tempóval, vissza anélkül és nyugisan)
- mostanában fele város, negyede előváros, negyede országút szokott lenni, így december-januárban 5,3-5,5 között evett, májusban ugyanilyen ciklusokkal (tipikusan munkába járás, szülők és nagyszülők látogatása) 4,7-5,0, klímahasználattól függően.
A 7 körüli fogyasztást minden körülmények között soknak tartom, főleg, hogy nem pörgeted agyon (nem is igényli).