Szériák fórumai > MK8

Thermosztát probléma?

(1/4) > >>

gadus:
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám hogy van egy 1.25-ös benzines fiestám ami pár napja véleményem szerint hamar melegszik fel üzemi hőfokra.(hidegen) Egész télen jártam vele (rövid távokat megyek olyan 2-3km-ert) a nagy hidegekben 10 percet is melegítettem mire elérte az üzemi hőfokot(óra szerint) Most ha elindulok hideg motorral és megyek 6-700 m-ert bemelegszik teljesen.Persze fagyálló van nem olajos nem fogy ellenben úgy veszem észre hogy az alsó vastag cső a hűtőnél dög hideg.(a felső forró) Arra gondoltam hogy talán megadta magát a thermosztát és zárva maradt.(vagy nyitva:))  A víz egyébként nem megy feljebb az üzemi hőfoknál.Elvittem szervízbe rátették a csoda számítógépet nem mutatott semmi hibát a szerviz szerint sokat kell menni hogy átmelegedjen az alja is.OK de mennyit? Most jöttem haza a városból mentem vagy 15km ert és az alja így is tök hideg. Mondjuk a csoda számítógép azt se mutatta ki hogy könnyezik a vízpumpa(ezt szemmel láttuk) de ehhez a gondomhoz annak nincs köze.Azért megjegyezném hogy elég gáznak tartom hogy egy 49ezer km-es autóba szivárogjon a vízpumpa főleg úgy hogy a cseréjéhez lehet vezérlést is cserélni az meg a szervizbe egy kiló...:(( Szerintetek foglalkozzam ezzel vagy menjek világgá és úgy nézzem meg az alsó csövet?  (fűtés is van)

Styleair:
Termosztát zárva maradt. Csere.
Új korától a tied? Ha igen, akkor gáz, hogy elmegy a vízpumpa, ha nem, akkor miből gondolod, hogy 49e km van csak benne? Hány éves autó?

gadus:
9800km-el vettem.Magyar tulajtól 1.5 évesen.

gadus:
Ja és 2012-es.

oktato:
Szia ! Honnan tudod hogy eléri az üzemi hőfokot ? Ezen van műszer ? Mondjuk az is csak vakításnak jó, nem a valódi hőfokot mutatja...
Az hogy a télen nehezen melegedett be, teljesen normális. Az enyém az idei hidegekben ( 1.4 TDCI ) akár óráig is tartott mire felmelegedett üzemi hőfokra - kinyitott a termosztát. Viszont ha a felső cső meleg, akkor a termosztát kinyit ! Ha zárva maradna akkor hideg lenne mindkét cső. Az alsó cső majd csak a nyári melegben fog átmelegedni.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version