Szériák fórumai > MK8

1,4 TDCI rángat

(1/3) > >>

oktato:
Üdv ! Új vagyok még ezen a fórumon, és a fiesta-ban is, eddig egy benzines focus-sal jártam . Olyat tapasztalok, ami szerintem nem normális dolog ! A következőt tapasztalom : ha lassan akarok menni, ( pl: kanyarodás szűk utcába , ne adj isten emelkedőn )alapjárat környékén képes a motor bedadogni, mintha le akarna fulladni. Ilyet még a benzines autóm sem csinált, egy dízeltől főleg nem ezt várnám... Ha forgatom a motort akkor szépen megy, de kis fordulaton egyszerűen be akar fulladni. Ha akkor engedem a kuplungot, még rosszabb a helyzet, 1000 -es ford .  környékén is így viselkedik. Most vettem az autót, és oktatásra akarom használni, pont ezért választottam dízel motort ! Érdekes módon 1-esben nem tapasztalom, simán el lehet vele indulni alapjáraton . Sőt időnként kettesben is ha nagyon lelassul , akkor magától rátart az alapjáratra és elkezd gyorsulni . Szerintem így kellene működnie mindig ! 
Kipróbáltam egy eggyel ezelőtti szériát ( buborék lámpást, állítólag ugyanez a motor van abban is  ) ismerős által, és az is ugyanígy viselkedett !!! Ö azt mondta hogy forgatni kell.... Azért ezt nehezen tudom elfogadni !
Mivel nem vagyok biztos benne hogy a motor rosszalkodik, kérdezném hogy lehet-e lendkerék, kuplung, vagy tartóbak hiba ? Egyáltalán milyen ( kettőstömegű ) lendkerék van ebben a motorban ?
Tapasztalatok ?

zotya12:
Hello. Nekem 1.4 Tdci 2005-ös. Nálam is jelentkezett rángatás (1800-as ford. környékén) megtorpant , alatta - felette minden OK volt. Magasnyomású szivattyú szelepét cserélték. Azóta minden OK.

oktato:
Szia ! Nálam kiforog rendesen, csak kis fordulaton (900..1100 ) csinálja !

Tamás:
Szia! Nekem bubilámpás van, 2008 as. Használtan vettem majdnem 200 E km volt benne. Akkor nagyon rángatta alacsony fordulatról való haladáskor vagy ha kezdtem gyorsítani. Kicseréltem a hátsó váltótartót azóta nem csinálja vagy kisebb mértékben.

oktato:
Köszi ! Én is egyre inkább ilyen dologra gondolnék .

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version