Author Topic: MK4 fényszóró probléma  (Read 7539 times)

bantoomi

  • Guest
MK4 fényszóró probléma
« on: 2007 August 14, 11:32:21 am »
Sziasztok!

Talán van olyan aki nálam nagyobb tulajdonosi múlttal rendelkezik hasonló típusú autójával!:) Szóval az lenne a gondom, hogy nem igazán lehet jól látni a fényszórókkal este, igen szerény a bevilágított mező...Persze az is biztos, hogy  csálén van beállítva, mert a balos kanyarokban nagy az izgalom, hogy hova fogok érkezni ;D de mielőtt elviszem beállítatni szeretném megkérdezni a Ti tapasztalatotokat, hogy mennyi az annyi nálatok? Az autó biztosan tudom, hogy volt törve elől, és a lakatos munka sem sikerült túl jól a szakik szerint.  Szóval lehet hogy ez is okozza a problémát, vagy a fényszórk öregsége...Fontos lenne, hogy többet lássak, mert sokat járok sötétben hosszabb útra. Várom a javaslatokat!:) :notworthy:

Offline doso22

  • doso22
  • Megszállott fiestás
  • ***
  • Posts: 312
  • Segített?: +6/-0
  • egy 1996-os MK4-es büszke és boldog tulajdonosa!
    • Doso oldala
Re: MK4 fényszóró probléma
« Reply #1 on: 2007 August 14, 12:15:05 pm »
Szia!

Én sem rendelkezem nagy multal (cirka 1 éve van meg a verda), de sajnálattal én is tapasztaltam, hogy sok autónak olyan a fénye, mint ha én refivel megyek  :o
Egyébként ezt beszéltük mással is és ez az újabb típusoknál is megvan ez a problem.
Nekem is sokszor zavaró a fénye, de ez van ezzel kell beérni, vagy....  ;) kicsit javítani rajta
Szerintem nem a törés miatt állnak olyan "csálén".
Elég nagy tartományban lehet állítani  ;D Nekem pl sikerült egyszer a falnál úgy belőni, hogy a baloldalinak tök jó fénye volt jobboldalon és fordítva    ::)
De azért van egy kis trükk a nagyobb fényerőhöz  ;) én vettem olyan erősebb enyhén kék izzókat, azzal nagyon tutin világított...
kb majdnem mintha félig fel lenne kapcsolva a refi (azért félig mert azért nem olyan erős, de azért érezhetőbb....) :D
De ha nem akarod, hogy minden 2. autós villogjon szembe, akkor jól állítsd be, mert különben...  :o pisloghat az ember
Én pl úgy küszöböltem ki a dolgot, hogy egyik este kimentem este országútra és egyik pihenőbe leáltam és ott belőttem a fényeket!  :D
Nem nagy valami, csak az a gáz, hogy ehhez a típushoz nagyon sok helyen (mint például a fényszóró állítás) trox csavarhúzó kell. Szóval ha ilyen szándékaid vannak hogy szeretnéd kicsit szerelgetni a kocsit akkor egy ilyen csavarhúzó alap! Báár én mondjuk cserélhető fejes kulccsal oldottam meg, de nem ez a lényeg! (amúgy ha minden igaz akkor kicsi sima csavarhúzó is belemegy)  ;D
Mondjuk nekem elektromosan állítható belülről és egy kicsit rá tudok tuningolni ha kell  ;)
De van egy másik megoldás is, csak az kicsit költségesebb.... a mellékelt ábrán szerintem jól látszik!  ;D 8)
De még lehet xeon izzót is betenni, de az is kb olyan árba van mint egy ilyen lámpa!
El kell dönteni, hogy mi a jó megoldás, mert nekem 2 hónap alatt azért megette a baloldali lámpa a 2 db kék izzót! nyam-nyam  ::)

[a csatolmány törölve]
« Last Edit: 2007 August 14, 12:22:57 pm by doso22 »
Ford Fiesta 1.25 16v Zetec S
Techno felszereltségű…: szervo, elektromos ablak, elektromos fényszóró állítás, ABS, kipörgés gátló,blokkolásgátló,14" alufelnik, Sony MEX-1GP fejegység, neonok...

bantoomi

  • Guest
Re: MK4 fényszóró probléma
« Reply #2 on: 2007 August 14, 18:26:10 pm »
Szia!

Áhááá...nos, szóval akkor ez a fényszóró ennyire képes. Oké, azt sejtettem, hogy a beállítás nem sikerült a legjobbra a műhelyben, csak mondom hátha az ütközésnek is van köze a dologhoz :) Na jólvan, én azt hiszem az izzós próbálgatást kihagyom, mert ha meg nagyobb teljesítményűt használok benne akkor a foncsor kezd majd szépen opálosodni :-\
Szóóóval angel eyes! ;D Bevallom én is fontolóra vettem ezt a megoldást, csak mondom amíg egy csavarhúzóval meg lehet oldani valamit addig nem verem magam kiadásokba. Aztán ugye olvastam a másik fórumban az egy forintos alkatrészeket is...és kíváncsi voltam, hogy a fényszóró alapból ilyen gyenge, vagy csak az idő vasfoga hatott rá. Mesélj kérlek az új cuccos tapasztalatairól! :laugh: Hogy vált be, ár, láttál-e azóta jobbat, olcsóbbat ;D Merre lehet ilyet venni? Nekem fekete a paripa, és hát egy sötétített talán jobban állna, valamint nem ragaszkodom az angel formához sem :)

Addig is, a balra kanyarodásos problémát igyekszem a trox csavarhúzó beszerzésével megoldani :laugh: :notworthy:
Köszönet a válaszért! :)

Offline doso22

  • doso22
  • Megszállott fiestás
  • ***
  • Posts: 312
  • Segített?: +6/-0
  • egy 1996-os MK4-es büszke és boldog tulajdonosa!
    • Doso oldala
Re: MK4 fényszóró probléma
« Reply #3 on: 2007 August 15, 08:42:51 am »
Szia!

Igen eléggé jól lehet állítgatni! De pl nekem is a műszaki után eléggé furán állt a lámpa, nagyon laposan világított és kb 5-6 méterre előre... de gondolom így volt jó képe a falon vagy nem tudom! De nekem a szakik így lőtték be, pedig nem kértem! De korrigáltuk!  ;D ezért csak annyira hogy ne legyen zavaró!
Én nem igazán vettem észre semmilyen opálosodást!
Mondjuk ami még tényleg számít, hogy milyen a foncsor én pl szétkaptam a lámpát és egy finom ronggyal megtörölgettem.
Háát más volt rögtön! azért idővel, csak valamitől kicsit koszolódott/mattult. (azért csak megrágja kicsit az idő) Ha kiszeded a lámpát akkor van pár fém patent ami fogja az üveget és ha azt leszeded akkor tök jól ki lehet tisztítani.
De ha gondolod, akkor részletesebben is le tudom írni, vagy akár van egy kis segítségem is hozzá!  ;)
Igen én is sokat gondolkoztam az angel eye lámpán, de nem tudom, hogy megérné -e a komfortot lecserélni a szépségre (mert nekem elektromosan állítható a fényszóró magasság!) ezeknél nem tudom hogy van -e ilyen!
Sajnos tapasztalatot nem tudok mondani, mert nekem nincs még ilyen cuccosom, bár nagyon szeretnék egyet, de mostanában más gondjaim voltak!
De linkeket tudok mutatni, hogy merre lehet szerezni!
Nekem sötét kék, de szerintem azért a krómos az jól mutatna, de lehet kapni olyat is, ami fekete hátterű!
Amúgy kb olyan árba van az angel eye lámpa, mint pl egy gyári helyre beszerelhető xenon szett.
Szóval érdemes megfontolni! De az angel eye lámpákra is azt mondják, hogy erősebb a fénye (bár speckós izzók kellenek bele), de van aki szerint meg ugyanolyan a fénye, mint egy sima lámpának! (csak az a kérdés, hogy ezt milyen verdára mondja, mert aminek alapból is nagyon vagány, annál tuti nem lessz nagy különbség, de ha már eleve is gyenge...)
A legtutibb keverni a kettőt angel eye lámpa xenon szettel, de az meg már költségesebb...
Annyit meg nem biztos hogy ér a dolog... :'(
Íme angel eye:
http://www.carpoint.hu/aruhaz/index.php?cPath=42_103

de pl vaterán sokszor nevetséges áron vannak:
http://cgi.ebay.co.uk/FORD-FIESTA-MK4-96-99-ANGEL-LIGHTS-BRAND-NEW-IN-BOX_W0QQitemZ200140491203QQihZ010QQcategoryZ21654QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting

Úgy látom vannak xenon szettek is olcsón: (nekem kicsit gyanus az ára...de ez van kiírva) de azért az a 3x os fényerő csábító...  ;D
http://www.carstyling.hu/alkatresz_shower.php?id=4383&show_tipus=1
http://www.carstyling.hu/alkatresz_shower.php?id=4175&show_tipus=
http://www.hifivar.hu/1


[a csatolmány törölve]
Ford Fiesta 1.25 16v Zetec S
Techno felszereltségű…: szervo, elektromos ablak, elektromos fényszóró állítás, ABS, kipörgés gátló,blokkolásgátló,14" alufelnik, Sony MEX-1GP fejegység, neonok...

bantoomi

  • Guest
Re: MK4 fényszóró probléma
« Reply #4 on: 2007 August 15, 09:09:23 am »
Szia!

Hát az enyémen még sárgább az üveg...szóval lehet rajta kosz :D Segítségként a könyvre célzol? Azt már "beszereztem"! ::) Egy ráérős hétvégén majd szórakozom a fényszóró mosással :notworthy:
Aztán, ha az sem segít akkor szerintem irány Ausztria, mert igen túlértékelt árakat láttam itt:) A xenon egyébként az én fantáziámat is megmozgatta...csak azt nem tudom, hogy én azt fel tudnám-e házilag szerelni, és szerelési költség+lámpa az már sok egy picit. Az előző autómnál márkaszervizben 5500 volt óránként a munkadíj...  ???
Amúgy szépek ezek az Angelök, csak szerintem ahhoz jobb egy teljes tunning átalakítás:)) No! Az az amit meg szerintem már nem érdemes rákölteni egy ilyen koros autóra. :-\ Persze, hobbinak nagyon szép! 8) nekem is tetszik...
Köszi a válaszokat! :notworthy: :icon_thumleft:


Offline sUdYe

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 2978
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: MK4 fényszóró probléma
« Reply #5 on: 2007 August 15, 09:23:12 am »
én az escorttal a régi lámpámmal alig láttam. mikor összetört az autó eleje, le kellett cserélni a lámpákat, vettem új utángyártott lámpát bele 10e volt a pár, és össze se lehet hasonlítani. azóta tökéletesen látok vele, a sima bele való H4-es izzóval :)

Offline doso22

  • doso22
  • Megszállott fiestás
  • ***
  • Posts: 312
  • Segített?: +6/-0
  • egy 1996-os MK4-es büszke és boldog tulajdonosa!
    • Doso oldala
Re: MK4 fényszóró probléma
« Reply #6 on: 2007 August 15, 10:21:13 am »
Elég sok különbség volt nekem is miután "kitakarítottam" a lámpát, de azért még nem az igazi.
Látszik is az utolsó képen, hogy mennyivel világosabb a baloldali, mint a jobb!
Igen a könyvre gondoltam, de ha már megvan akkor nagy baj nem lehet!  :D
Szerintem azért néha nem árt egy kis takarítás, de a foncsort csak óvatosan, tiszta ruhával (én monitorhoz használatos portörlő kendőt használltam!)
Igen az újnak biztos jobb lehet a fénye, mint egy 10 éves lámpának ami azért az idő folyamán már kapott ezt-azt.
De ha már lúd tudod legyen kövér!  ;D
De lehet venni csak olyan Angel köröket, amiket be lehet illeszteni a lámpa belselyébe, de mivel a sima lámpa nem olyan átlátszó ezért nem az igazi hatást éri el!
Szerintem még az üveg is rengeteget tud rontani a helyzeten, pl amikor szétszedtem üveg nélkül is kipróbáltam és háát  :icon_thumright: jól nézett ki és még a fénye nappal is jól látható volt (azaz ahova világított).
Mondjuk első lépésként egy tisztítás és egy 100W-os izzó sokat javíthat! Szerintem  :)
Én is németbe néztem, hogy nevetséges áron vannak az itteni árakhoz képest! báár a 150 Eurós ár már közelít az ittenihez!
Igazából még egy nagy kérdés, hogy melyik lenne a jó! A fekete hátterű, vagy a szép ezüst?

[a csatolmány törölve]
Ford Fiesta 1.25 16v Zetec S
Techno felszereltségű…: szervo, elektromos ablak, elektromos fényszóró állítás, ABS, kipörgés gátló,blokkolásgátló,14" alufelnik, Sony MEX-1GP fejegység, neonok...

Offline sUdYe

  • Global Moderator
  • *****
  • Posts: 2978
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: MK4 fényszóró probléma
« Reply #7 on: 2007 August 15, 10:30:23 am »
ez így van, választani kell h tuning, vagy pénztárca. nekem a pénztárca döntött az utángyártott lámpa mellett. de asszhem ha lett volna rá pénzem én is szerzek angel eyes-os projektoros lámpát bele.

Offline DVZs

  • Adminisztrátor
  • *****
  • Posts: 2064
  • Segített?: +56/-9
Re: MK4 fényszóró probléma
« Reply #8 on: 2009 March 09, 12:02:08 pm »
2009-es fórumtakarítás alkalmából a témát lezárom és a topiktemetőbe kerül.

Moderátor: DVZs
D.V.Zs.