Author Topic: Fiesta 1.1 gyújtás(edis)  (Read 4932 times)

Layosh

  • Guest
Fiesta 1.1 gyújtás(edis)
« on: 2007 August 13, 19:33:06 pm »
Sziasztok!

Szóval van nekem a kisautóm(Fiesta 1.1i '93). A jelenség az, hogy nem mindig akar indulni és néha menetközben is leáll. Már így vettem a kocsit, tudtam, hogy van ez a baja. Arra az esetre, ha nem akarna indulni, vagy leáll belett építve házilag egy kapcsoló, ha megnyomom utánna azonnal beindul. Namost elhatároztam, hogy ezt megcsinálom. Sajnos nem tudok rájönni, hogy mi van bekötve abba a bizonyos kapcsolóba, azaz mit kapcsol. A vezeték az EDIS dobozból van áthidalva, készítettem egy fényképet, amin jól látszik, hogy mire gondolok:
http://lala.cjb.hu/edis_1.jpg

A vezeték másik fele(ugye a kapcsolón keresztül) a motor mögé megy. Sajnos nem nagyon látom, hogy pontosan hova csatlakozik, de benyúltam a fényképezővel, itt a kép:
http://lala.cjb.hu/edis_2.jpg

Az EDIS doboz kiosztását megtaláltam, itt is van:

Itt az oldal ahol találtam: http://megasquirt.sourceforge.net/extra/edis-hardware.html

A kocsimon megnéztem és jobbról a 4-es láb van áthidalva(az első kép), de a rajz szerint a 4-es láb besincs kötve. Ha a másik oldalról számolom, akkor az 5-ös láb jön ki. Így már teljesen tanácstalan vagyok.

A jelenség pedig amit a gomb használata okoz a következő: Ha nem indul a motor, akkor a gomb benyomása után rögtön indul, pár km után, ha leakarom állítani a motort nem áll le a kulcs kivételével, ismét megkell nyomni a gombot, ezután áll csak le a motor.
Ha még nem meleg a motor(gondolom, de lehet, hogy nem ettől függ, csak ezt tapasztaltam), akkor ha a gomb bevan nyomva, akkor is leáll a motor.

Szóval ebben kérném a segítségeteket, hogy mi lehet az a vezeték és hol keressem a hibás alkatrészt. Lehet, hogy csak egy forrasztás rakoncátlankodik az EDIS-ben, kiakarom deríteni, mert zavaró a hiba. Már megvettem a szervizkönyvet is hozzá, de abból nem lettem okosabb. Bár sokminden másban nagy segítségemre van.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Layosh

DadiC

  • Guest
Re: Fiesta 1.1 gyújtás(edis)
« Reply #1 on: 2007 August 19, 12:10:33 pm »
Na nem vagy egyedül. Ugyan ezt csinálta nekem is, csak nekem nem volt semmiféle gomb beszerelve és fél órát pöcsölni kellett vele mire elindult. Elvittem szerelőhöz megcsinálta azt mondta el volt oxidálódva egy vezeték ami valami impulzusokat ad le és az alapján gyújt a motor.. nem értek nagyon hozzá úgyhogy lehet hogy valami süket dumát nyomott nekem hogy lehúzzon pénzel.. Lényeg hogy jó volt egy hétig és megint szarakodik.

Layosh

  • Guest
Re: Fiesta 1.1 gyújtás(edis)
« Reply #2 on: 2007 August 19, 22:21:11 pm »
Én most nem mertem szétszedni az edis-t, mert hosszabb útra indulok, de ha hazaérek az lesz az első. Nem tudom mi van benne, gondolom csak elektronika. Átforrasztok mindent, aztán meglátjuk.

Offline szabyk

  • Megszállott fiestás
  • ***
  • Posts: 329
  • Segített?: +18/-0
    • szabyk blog
Re: Fiesta 1.1 gyújtás(edis)
« Reply #3 on: 2007 August 20, 09:35:52 am »
Én most nem mertem szétszedni az edis-t, mert hosszabb útra indulok, de ha hazaérek az lesz az első. Nem tudom mi van benne, gondolom csak elektronika. Átforrasztok mindent, aztán meglátjuk.

ki van öntve egy zselével nem hiszem hogy tudsz forrasztani bármit is.......

van edis-em eladó ha kell.

üdv

Offline DVZs

  • Adminisztrátor
  • *****
  • Posts: 2064
  • Segített?: +56/-9
Re: Fiesta 1.1 gyújtás(edis)
« Reply #4 on: 2009 March 09, 11:59:20 am »
2009-es fórumtakarítás alkalmából a témát lezárom és a topiktemetőbe kerül.

Moderátor: DVZs
D.V.Zs.