Szériák fórumai > MK6-MK7

Akkumulátor csere

(1/9) > >>

Sunyix:
Sziasztok!

Elkezdett nehezen indulni a Fiestám hidegben. 2003-as 1,4 TDCI, 2006-ban vettem de azóta még nem kelett aksit cserélni benne, úgyhogy szerintem még a gyári van benne. Megnéztem és Motorcraft 60Ah és 590A indító áramú van benne most. Szerintetek mekkorát érdemes venni bele? Egy Bosch S5 74Ah és 750 indítóáramút néztem, de ez 278mm széles és még nem volt időm lemérni mekkora megy bele. Valaki nem tudja véletlen?

Köszi  :)

Sebyyy:
Vigyázz a magasságára! 17.5cm kell! Az bosch általában 19 és ezt nem lehet lefogatni...

VL67:
Nekem az ötéves gyári aksi teljesen rendben működött, viszont álló helyzetben egyszer a cd lejátszó (kb. 30 perc után) annyira legyengítette, hogy nem bírtam vele elindítani a kocsit. Bikázni kellett, utána ismét kifogástalanul működött, de mivel hidegebb évszak felé tartunk, nagyon gyorsan ugyanolyan gyári darabra cseréltem le (kb. 20.000Ft).
Ha öt évet elmegy ez is, és nem maradok ott sehol, megérte az árát.

Roli82:
Mérd meg a méreteit hogy be tudd fogatni és azt is nézzed hogy jobb vagy bal plusszos. (nem mindegy az akksi saruk melyik oldalra esnek). 60Ah-s a gyári. Nekem 2002-es ugyanolyan autóm van. 4 éve 74-est tettem bele, nem lett probléma belőle, szerintem a generátort nem zavarja.
A rádió kódot készítsd elő csere előtt, mert kérni fogja!

Sunyix:
Megjött az Bosch akkumulátor és belefért simán a régi helyére, csak 3 mm-el nagyobb mint a régi motorcraft. Simán ment a csere és pöccre indult is.   :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version