Kuka > MK6-MK7

Reggeli remegés

(1/6) > >>

billy:
Sziasztok! Két éves fiestám az utóbbi időben hideg motornál gyorsításnál berángat. Valaki tud valami megoldást rá? A helyi márkaszervíz nem áll a helyzet magaslatán, így ha konkrét megoldással mennék hozzájuk, talán meg tudnák oldani a problémát.

viktorwrz:
Nos konkrét megoldást nem tudok, de nekem is szokot ilyesmit csinálni, bár az enyém elég öregecske.
Arra gyanakszom, hogy kevesebb üzemanyagot kap a motor a kelleténél, és emiatt hidegen nem tökéletes az égés. Egy karburátor (vagy adagoló) beállítás segíthet rajta.
A másik ami lehet az a gyújtógyertya, elképzelhető, hogy elhasználódott, vagy ráégett valami amitől nem ad tökéletes szikrát. Csere megoldja  a gondot.

Remélem segítettem.

Viktorwrz

Ha sikerül megoldani a gondodat, akkor írd meg mi volt a probléma

fiesta2002:

--- Quote from: billy on 2006 September 27, 06:38:57 am ---Sziasztok! Két éves fiestám az utóbbi időben hideg motornál gyorsításnál berángat. Valaki tud valami megoldást rá? A helyi márkaszervíz nem áll a helyzet magaslatán, így ha konkrét megoldással mennék hozzájuk, talán meg tudnák oldani a problémát.

--- End quote ---
zverenczj irta a fordfocus.hu-n. (Szervizben dolgozik, ért hozzá  :))
"Ki tudod szűrni azt, hogy gyújtáshiba vagy sem. Ezt úgy tudod megtenii hogy viszonylag alacsony tempónál (30-40 km/h) magasabb sebességfokozatba kapcsolsz (3-asba vagy 4-esbe) és lenyomod padlóig a gázpedált, ha a kocsi lassan-lassan de felveszi a fordulatot akkor nem gyújtás ha ekkor elkezd rángatni akkor gyújtáshiba (trafó, gyújtókábel, gyújtógyertya)"

viktorwrz:
Nos, kipróbáltam amit írtál, de nem lettem sokkal okosabb. 30-nál bedobtam 5-be, padlógáz, és szépen lassan gyorsult a kicsike. Tehát, ha igaz az elmélet akkor a gyújtás rendben van. Viszont ha hirtelen akarok gyorsulni (pl egyesben) akkor padlógázra betorpan az autó és csak egy bizonyos fordulat után kezd megindulni.
Már szinte mindent cseréltem:
-Karburátorhoz megvettem a felújítószettet kipucoltam, visszaraktam(szerelővel újra beállítattam), semmi változás.
-Gyujtáskábeleket, gyertyát cseréltem, szintén semmi

Szóval kezdek kicsit aggódni. Nálam van már 2 éve a jószág, de ez az apróság már a kezdetektől kísért.
Van valakinek ötlete?

viktorwrz:
Egy apróságot kifelejtettem, ha kihúzom a szivatót akkor akkor nem csinálja és ha meleg a motor akkor sem (legalábbis alig észrevehetően).

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version