Szériák fórumai > MK6-MK7

Ford Fiesta - inditas utani fulladas

<< < (5/5)

bundi:
Hali!
Köszönöm a válaszokat mindenképpen veszek egy hibakódolvasót!
Mostanában már nem produkálja a hibát ,de megpróbálom a Fiesta2002 által leírt alapjárati
motor megmozgatását.
Sajnos motanában nem sok időm volt vele foglalkozni!

Mégegyszer, köszi a válaszokat,minden képpen fogok jelentkezni a fejleményekkel!

Üdv: Bundi

bundi:
Hali!

Megcsináltam az alapjárati motor "megmozgatását",és azóta nem produkálta a hibajelenséget!
Remélem ezzel megoldódott a probléma. Ha visszatérne akkor marad az alapjárati motor tisztítása.
Köszönöm a  válaszokat!

Üdv:Bundi

piliczka:
Szia! Nézd meg hogy a szívócső nincs e elkoszolódva, a kitörlés és a pillangó szelep megmozgatása kézzel, nálam bejött. A műanyag és a fém találkozásánál ha megbontod, akkor meglátod.

lusti23:
Sziasztok!

Nekem egy 2008-as mk6 1.25 16v benzines Fiestám van. Hasonló hidegindítás gondjaim vannak:
- Motor simán indul
- Néhány másodperc után alapjárat leesik 7-800 körülre, egy pár másodpercig fulladozik, de nem áll le a motor
- Ezután visszaszabályoz majd pár pillanat múlva apró rántásokat tapasztalok, de egyébként 4 hengerrel jár. Ha nem indulnék el ezután, akkor "kisimul" a járása.
- Viszont ha elindulok, akkor az első pár száz méteren, főleg, ha közben megállok és újra elindulok egy kereszteződés miatt, akkor hajlamos a második elindulás után gázadásra rángatni, majd hirtelen ez elmúlik és szépen megyünk tovább rángatás nélkül.

Próbáltam megfigyelni, hogy milyen körülmények között produkálja ezt a hibát a kocsim, de 100%-os biztosággal nem tudnám egyikre sem rámondani, hogy ekkor, vagy akkor.

Legfőképpen hűvösebb időben jelentkezik a hibajelenség (értsd 20 fok, vagy kevesebb), de akkor sem mindig. Ezen a héten egymást követő 3 napon produkálta és a megszokottnál hűvösebb volt reggel. A munkahelyemen mélygarázsban áll egész nap, ott is jelentkezik, de nem esik be a fordulat ennyire, csak olyan 1000 körülig, de a rángatás tapasztalható, elindulás után is, aztán elmúlik.

Próbáltam azt is letesztelni, hogy alacsony, vagy magas üzemanyagszinttel jön-e elő a probléma, de egyik esetben sem történt meg mindig a jelenség. Meleg, nyári időben még kiszámíthatatlanabbul jön elő, szóval elég random a helyzet.

Az autót idén februárban vettem. A szervízben kapott új akksit, gyertyákat, szűrőket, olajat és a folytószelepet is megtisztították, de a jelenség nem szűnt meg. Abban maradtam a szerelőmmel, hogy tesztelgetem a kocsit és alkalomadtán visszaviszem neki. Kipróbáltam az általatok említett trükköket is, amiket ebben a témában felsoroltatok, de egyenlőre nem jutottam előrébb. Az autó egyébként tök jól megy, fogyaszt, de ez az "apróság" azért egyre jobban zavar. (Igen, vissza fogom majd vinni a szerelőnek, de addig is begyűjtenék pár információt támpont gyanánt.)

Azok visszajelzését várom, akik találkoztak már ezzel a problémával ugyanilyen motor esetében és esetleg sikerült is megoldást találni rá.

Köszi és üdv!
Lusti23

Milko2014:
Sziasztok!
A fojtószelep mögötti kartergázcsövet kellene leellenőrizni
Az szokott kirepedni és okozni ilyen tüneteket!
Ha az a hibás,és cserélni kell,akkor a PCV szelepet is cserélni ildomos!!!

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version