Author Topic: Utastérben "aszfalt" és porszag a biztonsági öv nyílásból  (Read 2029 times)

fonos

  • Guest
Utastérben "aszfalt" és porszag a biztonsági öv nyílásból
« on: 2012 September 12, 09:48:06 am »
Sziasztok!

2004-es 1.4-es benzines fiestáról van szó. Az utastérben furcsa "aszfalt", por talán olaj szag is keveredik, mostanában egyre többször. A szag a biztonsági öv nyílásból jön, és az öv is átvette a szagot. Lebontottam a műanyag burkolatot oldalt és alul is. Itt is érezhető. Nem tudom honnan kerül oda ilyen szag. Lehet, hogy a burkolat alatt a kerekek felől?
Néha olyan, mintha az ablakon keresztül és érezni lehetne, amikor le van húzva. De lehet, hogy csak a menetszél erősíti fel.

Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Milyen megoldás lehetne?

Köszönöm

Offline fiesta2002

  • A mester
  • *****
  • Posts: 1087
  • Segített?: +75/-0
Re:Utastérben "aszfalt" és porszag a biztonsági öv nyílásból
« Reply #1 on: 2012 September 12, 10:51:33 am »
Általában (úgy értem, eddig csak más típusokon láttam) a hátsó lökhárító oldalsó szélei alatt van egy-egy redőnyös nyílás, amin keresztül kimegy a levegő az utastérből.

Lehet, hogy ez a redőny nem zár és a környékére aszfalt fröccsent.
Mk6 1.3 benzin

Szaszi

  • Guest
Re:Utastérben "aszfalt" és porszag a biztonsági öv nyílásból
« Reply #2 on: 2012 October 09, 17:50:43 pm »
Szia! Nálam ugyanez a helyzet. Igaz nekem fusionom van. Ide is pont ezért regisztráltam, mert kíváncsi voltam a fiestáknál jelentkezik e ez a jelenség. Olvasd el az okauto.hu , szerviztechnika ---. 5. oldalán a "Tiszta levegő az autóban " cikket. Engem ez a szaghatás már teljesen kikészít. Nálam is lehajtott ablakoknál fokozódik a szaghatás. a kipufogó gáz szagára hasonlít, és rájöttem , hogy a vonóhorog felszerelésekor nálam kihagytak egy alkatrészt , így a lökhárító alatt a szellőző rendszer nincs tömítve. Itt szívhatja vissza a kipufogógázt. Kifényképeztem az üregrendszert, és jól látható a kipufogógázra utaló nyomok. Meg teljesen le van porosodva az üregrendszer. Az utastér állandóan porosodik , mivel a port is beszívja,és az bekerül a biztonsági öv nyílásán az utastérbe. Nálad is valami tömítetlenség lehet, meg amit írtak, hogy a lamellák esetleg valamiért nem zárnak le,és lehajtott ablakoknál ezért fokozódik.