Author Topic: Meglepő benzin fogyás  (Read 2334 times)

spacely

  • Guest
Meglepő benzin fogyás
« on: 2012 February 04, 18:14:51 pm »
Sziasztok!

Van egy 2006 os, 1.4 benzines Fiestánk.
Míg otthon használtuk, a fedélzeti számítógép tele tanknál 690-és 720km között mutatta a megtehető kilométert. Voltunk vele Erdélyben és 130-140 et mentem vele pályán már.
Elkezdtünk kijárni vele Németországba, és vissza ment 620-650 -re, ezzel nem is lenne baj mert azért néha a NO LIMIT pálya csábítása azért 160-170 es tempót is hozott   ;D na akkor aztán mintha önteném kifelé a benzint .
Persze kíváncsi is voltam mennyit bír, mivel figyelem a műszereket is, így láttam hogy mennyit fogyaszt, és az átlag 150 körül álltam be. Nem is volt baj az elmúlt félévben.
Most viszont érdekes dolgokat produkál, kezdődik azzal hogy ha tankolok, és bele teszem a pisztolyt kifut a benzin már az elején  :o, és csak csurgatni tudom szinte, a réz lamella ami a lopásgátló lenne, vagy nem tudom mi, nem záródik vissza.
A megtehető is kevesebb, de ez általában vissza áll miután itt dolgozni járni használjuk, viszont nem olyan szintre mint mikor kihoztuk már csak kb 670 km a plafon, egye fene ezt a gép számolja . Biztos átlagol ::).
Most viszont ami jobban aggaszt, hogy megtankoltam mikor 100 km megtehetőt mutatott! 50 euróból telt meg (32 liter) legalábbis mindig kikapcsolt a pisztoly, és a belső műszer is tele tankot jelzett, mind össze 481km megtehetővel!
Aztán kéthete  a 10 km re lévő cégtől haza 38 km-t esett a megtehető km. 
Mentem vele a pályán, ahogy fogyott a benzin úgy a kilométer, tehát kb az stimmelt és minden rendben lévőnek tűnik.
Gondoltam elnéztem, de múlthéten szakadó esőben araszoltam egyes- kettes kb 2 kilométer hosszan, és  megint 34 km tűnt el  ezen a távon ???.
És azóta megint volt ilyen, de az a baj hogy ketten hozzuk a kocsit a menyasszonyommal, és ő nem figyelte mert  nem mondtam, reggel beviszem ő haza hozza.
A kocsit melegítem mindig, és alapjáraton nem is volt semmi feltűnő, elinduláskor is stimmelt minden de mire megtettem 3 km-t és megálltam egy lámpánál  már oda volt, utána figyeltem a megtehetőt és a megtettet és akkor már szinte egyszerre váltottak.
Most haza felé sem történt semmi.
Mi lehet? A mérő romlott el? Vagy valami mechanikus -motorikus dolog?
 :dontknow: :help:


Offline gaba6

  • Vezetett már fiestát
  • *****
  • Posts: 162
  • Segített?: +3/-1
  • gaba06
Re:Meglepő benzin fogyás
« Reply #1 on: 2012 February 11, 14:11:06 pm »
vegyél dieselt azzal többet elmész.A hibára tippem nincs,csak annyi,hogy a tankolo szeleped romlott el,nekem volt már így, clio nál.Mindig kikattant mintha tele lenne,a computer mit ir az meg körülbeblüli adat,ami folyamatosan változik,de frissitsd a szoftvert meg vidd el ott hogy ellenőrizzék le pl:Cromax.

sztrakk9

  • Guest
Re:Meglepő benzin fogyás
« Reply #2 on: 2012 February 11, 15:45:47 pm »
Az sem mindegy,h áll a kocsi, mert utána aztán fog hülyeségeket irkálni.

spacely

  • Guest
Re:Meglepő benzin fogyás
« Reply #3 on: 2012 February 11, 19:15:30 pm »

Köszi a válaszokat!

gaba6 Jó a tipp! jövőhéten otthon leszek, megy amúgy is átnézésre és megnézetem!