Author Topic: mk3 vs mk4  (Read 14656 times)

AniBaba

  • Guest
Re: mk3 vs mk4
« Reply #30 on: 2009 September 11, 12:14:02 pm »
Elvileg minden autó fogyaszt egy picit az olajból, mintha 0,5-1dl/1000 km lenne a limit...

Offline bull84

  • A mester
  • *****
  • Posts: 1241
  • Segített?: +42/-0
Re: mk3 vs mk4
« Reply #31 on: 2009 September 11, 14:29:24 pm »
Hát az enyém 2 olajcsere közt nem változott a szint!(10w40)

Bubus

  • Guest
Re: mk3 vs mk4
« Reply #32 on: 2009 September 13, 13:53:02 pm »
Sziasztok!
Nem régen regisztráltam,fiesta tulajdonosként.Előző autóm egy peugeot 205 gti volt,most váltottam.Eddigi tapasztalataim nagyon jók  a fiestával kapcsolatban.Abban kérném a segítségetek,hogy mire kell odafigyelni ennél az autónál?Hol kezd eteleg rozsdásodni,motornál,futóműnél esetleg valami típushiba van-e?Előre is köszönöm.
Üdv:Karesz

TomeeFiesta

  • Guest
Re: mk3 vs mk4
« Reply #33 on: 2009 September 14, 08:20:43 am »
hali!
küszöbök,homlokfal /amely egyben van a zárhíddal/ hátfal szokott még rozsdásodni na meg az alja... az ajtók nálam speciel nem rohadnak..
futómű? szerintem tipus hiba az első féktárcsák deformálódása értem ezalatt azt hogy ha fékezel akkor rázza a kormányt /nem egy fordossal beszéltem aki folyton szívja a fogát ezek miatt/
na meg persze láncos motornál a szelephézag
hidrotőkésnél meg hidrőtőke csörgés
én ezeket mondanám típus hibáknak  :)

Offline DVZs

  • Adminisztrátor
  • *****
  • Posts: 2064
  • Segített?: +56/-9
Re: mk3 vs mk4
« Reply #34 on: 2009 September 14, 08:37:27 am »
+ Tanknyílás körül szokott virágozni még, ez tipikus hibája.
D.V.Zs.

bende

  • Guest
Re: mk3 vs mk4
« Reply #35 on: 2009 September 14, 11:28:55 am »
szombaton ellátogattam Egerbe kirándulni egyet és megnézni -villanyablakot leszámítva- egy fullextrás 1.25-öst.. hát.. nem szoktam használtautó telepeken megfordulni, eccer volt szerencsém, amikor belebotlottam a mostani fityomba.. de ott vaz.. az összes nepper  trükk, amiről csak lehetet olvasni hallani fel volt vonultatva.. előre sajnálom azokat a szerencsétlen balfékeket, akik befognak dőlni nekik..

785pénzért hirdetett egy kitünő állapotúnak titluált 2011/6-havi műszakis garázsban tartott aszfaltszaggató sárkányt, amit én max 7kilónál nem tartok többre.. de gondoltam, ha már ennyit kér érte, akkor lehetséges, hogy tényleg egy éxerdobozt hirdet.. muszáj volt megnéznem..

óriási csalódás ért.. az a fehér garázsban tartott ragyogása egy picit megsárgult mire odaértem.. és úgy nézett ki, mint egy kifestőkönyv.. szépen körbe voltak ecsetelve a rozsdafoltok a fehér legkülönbözőbb árnyalataival.. kerékjárati ívnél még ahhoz sem vette az energiát a kókler, hogy rendesen visszategye a helyére a kerékjárat belső műanyag burkolatát.. az ecsetelés mellett áteshetett valami gyors fényezés szerű valamin is, mert néhol még ott figyelt a vízzel elkent (hátha lejön alapon) festékpermet a visszapillantón vagy a gumikédereken stb.. -és ezt több autón is láttam.. amit nem is értek, mert nem úgy nézett ki, mintha le is lett volna fújva a kasztni.. az mk5 hatalmas lökhárítója alatt  fojtatódott a homlokfal pusztulása, csak azt egy lúzer vevő, aki most találkozik először autóval, nem fogja észre venni.. elöl hátul különböző gumik -véleményem szerint, ha valakinek az anyagi nehézséget okoz, hogy egy komplett garnitúrát vegyen.. bele sem merek gondolni abba, hogy mennyi odafigyeléssel üzemeltethette.. a pontot a sztori végére az autó hátuljának a lenyomogatása tette fel.. semmilyen ellenállása nem volt, nagyon könnyen ment -> hátsó lengéscsillapító = 0.

-> még volt bőr a képén azt írni róla, hogy kitűnő állapotú.. már a normállal is hazudott volna.. inkább üzemképes volt, mint korának megfelelő..

és a műszakija még idén fog lejárni.. nem is kértem el a kulcsát, hogy nézzük meg milyen lehet belül..

amúgy meg az összes 6-8 év körüli autó arra -ha már ott jártam, megnéztük a másik 2 telephelyet is- borzalmas állapotban aszódtak kint a napon..

lehet, hogy  Egerben így pusztulnak el az autók, oda többet nem fogok ilyen céllal menni.. pedig több reményt fűztem egy vidéki piachoz, mint a pestiekéhez..

inkább most gyűjtögetek tovább egy fiatalabbra, nagyobbra..