Szériák fórumai > MK8

Ford Fiesta szűrők

(1/1)

sonajhuita:
 :-\
Tisztelt Fórumozók!
Új tag vagyok, de gyorsan egy probléma megoldásához kérem segítségeteket. A 2009-es gyártású 1,6 TDCI kocsi külföldön van és most szervizelték. Mivel csak a jövő év őszén lesz itthon, én megyek ki hozzá. Csupán azt szeretném leellenőrizni, hogy kicserélték-e valójában a levegőszűrőt és a pollenszűrőt (Sajnos sok negatív tapasztalatom van Európa déli részén végzett szervizelésekkel kapcsolatban). A kezelési könyv valójában nem adott pontos távpontokat. A kérdésem az lenne, hogy hol találhatók az említett szűrők és egy laikus hozzáférhet-e egy szemrevételezés céljából.
Köszönettel!

fiesta2002:
A levegőszűrőhöz menj át az "MK8 kézikönyvet keresek" rovatba. Ott van egy link a használati utasításra.
A motortér a 120-ik oldalon van. Ott megtalálod a levegőszűrőt pont a motor fölött.

A pollenszűrő (ha az MK6 óta nem változtatták meg), a gázpedáltól jobbra van. Először le kell venni a fekete műanyag oldalelemet. Alatta van még egy fedél négy csavarral. Elég kényelmetlenül lehet hozzáférni. Vannak akik a gázpedált is kiveszik, hogy a szűrőt ki tudják húzni.

Sebyyy:
Én úgy tudom a Mk8-ban jobb oldalon van a pollenszűrő, azaz az anyós ülés elött kell keresni:)

trefasnyul:
Igen, a pollenszűrő anyósülés oldalon van! Kivenni könnyű, visszaügyeskedni a kábelek miatt egy kicsit nehezebb, de gyakorlással 3 perc alatt végezhető műveletté válik!

Navigation

[0] Message Index

Go to full version