Csevegő > Szervizekről általában

Bevált ford javító műhelyek

(1/6) > >>

tibszi:
Sziasztok!

Arra gondoltam, itt javaslatokat lehetne tenni, nem márkaszervízekre, hanem bevált javító műhelyekre, illetve szerelőkre (ami ugye kicsit olcsóbb),, de kizárólag személyes tapasztalatok alapján. Ugyanis szerintem a régebbi autókat nemigen érdemes szakszervízbe vinni, mert lenyúzzák az emberről a bőrt, és az én tapasztalaotm az hogy sok helyen ugyanúgy csak "próbálkoznak" mint egyéb hozzá nem értő szerelők.
Szóval én konkrétan futómű zörgés (gömbfejek, szilentek...) bevizsgálására keresek  valami hozzáértő szerelőt, jó lenne ha elsőre -egyalapos vizsgálódás után- azt cserélné ki amivel tényleg gond van........
Ettől függetlenül le lehetne írni "ki miben Jó" szerelő tud!

Sziasztok!

viktorwrz:
Hát igen. Ahogy mondod láttam már szakszervízben olyan gondolkodó arcot amiről beszélsz és látszott rajta, hogy f*ngja nincs hogyan álljon neki a dolognak.

De maradjunk a témánál.
Szerintem a legfontosabb, hogy ismeretség útján keress szerelőt(ket) és az is, hogy lehetőleg ne legyen túl messze.
Nekem mindenre van külön szerelőm. Futóműves, gumis, karburátoros stb.
Ugyanis az autószerelés (szerintem) túl bonyolult szakma, ahhoz, hogy egy ember fejébe beleférjen minden és minden tökéletesen megtudjon csinálni.
Hamár futóműről van szó, akkor azt javaslom ne a legolcsóbb helyet keresd  - mivel az az autó lefontosabb eleme - és olyannal szóba se állj aki csak kézzel megrángatja a kerekeket, majd azt mondja "jó még ez apám". Mert nekem is ez volt, 4 szerelő megnézte, és az ötödiknél derült ki, hogy gömbcsukó, szilent, csapágy csereérett a kicsikém. Ez a szerelő már kedvemre valóan állt neki a dolognak, mert mikor mondtam neki, hogy mi lenne a gond, Ő erre felemelte a pajszert és alámászott a kocsinak és azzal rángatta minden irányba a futóművet. A mai napig hozzájárok ha valami gondom van, lelkiismeretes és nagyon fontos: IMÁDJA A SZAKMÁJÁT

Őt Homola Gábornak hívják és gyömrői. Ha kell megadom a számát.


Üdv Viktor

Kuti:
Látom én is a problémát, hiszen ezelött egy moszvicsom és egy ladám volt, valamint most egy öreg kadett is van.
Az első szerelő nálam bevált. Ha látott valami rosszat a kocsin akkor rögtön telefonált és szolt, majd megcsinálta. Rögtön elegy ő maga alkatrészért és becsületesen dolgozik. Filléres kocsiktól a luxusig, régitől a vadi újig, roncstol a tökéletesig. brigádja úgy van összeszedve, hogy mindent meg tudnak csiálni, azaz mindenki máshoz ért. A legfőbb érv, hogy minden autó számára egy kihívás és ráadásul olcsón dolgozik. igaz, ha az ember meglátja a műhelyt megied, dehát a munka a lényeg. Ő Pesten dolgozik és neve Luigi. További infót levélben, akinek kell, mert aszem a reklám fogalmát még nem merítettem ki így.

Tomakyn:
Van valakinek infója a pécsi Kálmándyról? ???

Katka:
Sziasztok!
Én az utóbbi időben elég sok márkaszrevízt megjártam, sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak. Szabályosan az autómban élek, oktatok vele ezért nagyon fontos számomra, hogy csak olyan szakember nyúljon hozzá aki tényleg tudja mit csinál és persze nem akar az első alkalommal egy egész vagyont keresni rajta!!!
Nyáron találtam meg ezt a helyet, amikor egyik napról a másikra valami elkezdett halkan a motortérbe sipolni. A "márkaszervízbe" bementem, körülállták 5-en az autót, mindenféle kütyükkel piszkálták, befujkáltak mindent, de csak nem akart elhallgatni. Egyszer csak közölték velem, hogy biztos a kormányszervó, ki kell cserélni. Próbáltam nekik magyarázni, hogy az nem lehet, csak gázadáskor csinálja, ha mozgatjuk a kormányt semmi hangja. Hosszas vita után közölték, hogy kb. 130eFt lesz a javitás, elszaladtam. Elvittem az autót ( www.mondeo.echt.hu ) ebbe a szervibe itt is előadtam a mondókámat, megnézte a szerelőfiú (még csak nem is a főnök), és közölte, hogy a generátor csúszócsapágya adja a hangot. Két óra alatt kész lett azóta is tökéletesen működik, 30eFtból kapott egy majdnem új generátort. Azóta már többször voltam ott apró javításokkal, kérdésekkel, egyszer nem akartak átvágni, csak azt csinálják amit tényleg kell. Legutóbb fékbetéteket ellenőrizték pár napja, ott hagytam az autót 3-4 órára azzal, hogy ha kell cseréljék ki. Nem cserélték mert még teljesen jók, még nekem is kibirnak pár hónapot. Tényleg nagyon becsületesek, ritkán találni ilyen helyet. Bárkinek merem ajánlani. :) Üdv. Katka

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version