Author Topic: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!  (Read 14436 times)

Silverx

  • Guest
Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« on: 2006 November 06, 12:36:24 pm »
Irjátok le tapasztalaitokat!
Pl:
Két éve cseréltem kormányművet. Nemrégen azt kezdtem tapasztalni, hogy egyre nehezebben tudom kormányozni az autót. Odáig fajult hogy a végén már komoly erőfeszítésembe került akárcsak megmozdítani is a kormánykereket.
Elvittem egy szerelőhöz, mert nem tudtam mire vélni a dolgot.
A szerelő alánézett és közölte hogy kormányműcsere.
Köszönöm szépen 45000 forint (haveri alapon!!). Elhoztam az autót, javíttatás nélkül, mivel nem volt ennyi pénzem.
Két hónap múlva összegyűlt a lóvé, de már egy másik szerelőhöz vittem a gépet.
Két nap múlva szólt hogy kész a kocsi, és hogy nem kell érte fizetnem semmit.
Megállt bennem a szikra. Kiderült, hogy a kormányműnek semmi baja, csupán beporosodott a kormányrudat, és művet összekötö csukló. Megpucolta és kész.
Tapasztalat: ezentúl mindig elviszem több műhelybe is a verdát mielőtt, hagynám hogy lehúzzanak!

tibszi

  • Guest
Re: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #1 on: 2006 November 06, 15:42:36 pm »
Én egy kicsit jobban megszívtam ezt a témát!
Nekem kicserélték a kormányművet, miután tök boldogan hazahúztam, hiába 40 pénzzel könnyebb lett a tárcám.
Másnap reggel alig bírtam kiállni a parkolóból, a kátyúk kerülgetésére meg már nem is maradt erőm....
Visszavittem. Furcsa mosoly és "bocsi" kijelentés után abban maradtunk, hogy "mostmár addig nem megy el innen az autó amíg meg nem oldjuk a hibát" .
Újabb 8.500Ft az új kormánycsuklóért, de "munkadíjat nem fogadunk el, mert előzetesen nem jól állapítottuk meg a hibát" kijelentés után távoztam. Idesejövöktöbbet meg minden, de akkoris gáz hogy 40 rugót kidobtam az ablakon.
Amikor felvetettem hogy  ilyenkor mi van, válasz: "hát így legalább már nem kell tartani a kormánymű meghibásodásától mert mostmár az is új"
Tanulság: semmi.
A legtöbb szerelő csak találgat, (a tisztelt autótulaj kontójára) de rosszabb, hogy még a szakszervizek is.
El vagyok keseredve..........Nincs mese, új autót kell venni és 5 évente cserélgetni!
Szevasztok!

Offline viktorwrz

  • A mester
  • *****
  • Posts: 1015
  • Segített?: +29/-3
Re: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #2 on: 2006 November 06, 15:53:48 pm »
Hát az utolsó mondatoddal lehetne vitatkozni, mert nem sokan tehetik meg ebben az országban új autót vegyenek. Ha jobban belegondolsz lehet te sem akarsz új autót venni....
Azért, hogy 3 év múlva már a felét se érje az autód? Aztán meg csak fizeted, fizeted és fizeted.
Míg bele nem szakadsz és talán 6 év után elmondhatod mostmár az enyém. Befizettél minimum 4 millát és az autót jó esetben beszámítják 1 milláért.
Aztán kezded előről.......
Eddigi autóim:
Ford Mondeo Turnier 1.8 Zetec '96
Renault Express 1.9D '93
MB E200 aut. 2.2CDi (123LE) '06
WV Polo 1.9SDi '96
MB E220 T aut. Avangarde 2.2CDi (143LE) '00
Ford Mondeo Turnier 1.8TD '97
Ford Fiesta 1.1c MK3 '89
Trabant 601S '89
Trabant 601S '87

tibszi

  • Guest
Re: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #3 on: 2006 November 06, 16:00:09 pm »
Hát igen! Nincs mese valahogy marhára meg kell előtte gazdagodni!

(kis iróniával és annál több szomorúsággal írtam az előbbieket, ha lenne pénzem új autóra, meg a cserélgetésére nem nyavajognék "rongyos" 40E forinton)

De akkor is fenntartom, hogy sok a lehúzós és hozzá nem értő szerelő!

Offline Kuti

  • Lacos
  • A mester
  • *****
  • Posts: 1743
  • Segített?: +33/-4
Re: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #4 on: 2006 November 06, 16:21:50 pm »
Igen sajnos a kadettal mi is megbántuk!
Az állandó megbízható szerelőnk 2 hét mulva tudta volna fogadni a bálnát, így azt montuk nem (hiba volt)
Hazafele láttuk: Opel szervíz! Na adjunk ennek egy lehetőséget. Maszek volt, de csak opellal foglalkozott. Az első rugókat mondtuk, hogy cserélje csomagtartóba van az új, már megvettük, semmi máshoz ne nyúljanak! Elmondtuk, hogy nincs első fék se...

Gondolhajátok!
A rugót kicserélte, de nem a miénkre (lenyulta, valami használtat tett fel). 25000HUF mondta vigyorogva. Anyázás meg minden és akkor még ők vannak felháborodva: Örüljön neki kicseréltük a fékeket, mert tudta hogy nem volt semmi fékbetét, meg semmi benne?
---Vajon?---
Ezek után mégegy széles vigyor és egy másik számlát is elénk nyomtak: 61000HUF
Azaz összesen 86000HUF.
Mondanom se kell ki kellett fizetni mindent, merthogy rályukhívtam a fogyasztóvédelmet is. Namost a 8 az 1 hez nem igazán nyerő állítás. Ráadásul még 1500HUF a fogyasztóvédelemnek, csak hab a tortán volt.
Tehát kicserélték, mit nem kellett volna, használt alkatrészt tettek a fékrendszerbe, a rugók is használtak voltak, a vadi új alkatrészeimet lenyulták, és még az FVF-nek is fizethettem!
Na ennyit a szerelőkről.

Hogy ne csak roszvélkemény legyen erről a különös fajról:
Akire nem vártunk az igaz hogy 2 héten belül nem tud fogadni soha, de olcsó, megbízható, lelkkiismeretes, alkatrészekből a megbízhatót hozza, de ingyen utánajár és beszeri, valamint gyors a melója, ha a kocsid van soron!
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Silverx

  • Guest
Re: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #5 on: 2006 November 06, 19:42:19 pm »
Hát látom még én vagyok a legszerencsésebb köztetek. De egy biztos, ezentúl is úgy állok a dologhoz hogy amit meg tudok csinálni én magam, annak neki is esek, még akkor is ha nem vagyok biztos a dolgomban. Csak ha nem megy, akkor viszem szerelőhöz a Fifit, és kétszer is megnézem hogy ki az az illető. És bár lehet hogy nem került semmibe a gép javítása, honorálni fogom a szerelőmet, a becsület megér ennyit!

zolee0307

  • Guest
Re: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #6 on: 2007 February 09, 12:33:50 pm »
Egyenlőre engem még nem vertek át, bár az első kötelezőre is azt mondták, hogy 25-30000 Ft. Na erre vettem olajat, szűrőt ,stb azt mondtam, hogy ezt kellene belerakni. Erre persze jött, hogy az nem eredeti ford alkatrész, meg az olaj is stb, stb. Na mindegy belerakattam, húzták egy kicsit a szájukat, de megcsinálták. Az egész kijött 13000 ft.-ból.
Utánna megnéztem, hogy milyen alkatrészeket raktak volna bele (be lehetett látni a raktárba), a szűrők mind alco-k voltak (olyat vettem én is), ja és ford olajat 1-et sem láttam.

Másik, amit szeretek, hogy nem lehetek ott amikor csinálják. Kérdezem, hogy miért nem, erre csak annyit bírnak mondani, hogy csak. Mondom ok. Inkább megyek oda, ahol a kocsi mellett lehetek.

Haverom mondta, hogy neki is volt olyan, hogy olajcserénél nem mindíg raknak bele olyan olajat ami kell, hanem vmi f..st, vagy 1 szerűen nem is cserélik ki.
Mondjuk velem is megcsinálták jó párszor, hogyha volt vmi gondom a kocsival, bevittem és erre csak annyit mondanak, hogy az ilyen, meg nem lehet vele semmit csinálni, meg jó az. Ha jár az ember a nyakukra akkor egy idő után hozzányúlnak, de én se szeretek, meg időm se sok van, hogy minden nap járkájak a szervízbe.

szikli

  • Guest
Re: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #7 on: 2007 February 09, 15:48:34 pm »
kb. 1 hónapja elkezdett rángatni az auto, és kigyulladt az olajlámpa - később ez menet közbeni leállással is fokozodott - megyek szervizbe, az elküld injektoroshoz - kocsiba lambdaszonda ( remélem jol irtam ) csere, más problémát nem talált a szerelő - 10 ezer alatt megusztam (?) megyek hazafelé, és mi történik? - a hiba nem oldodott meg - másnap tankolok, mondom kutasnak, ajánljon valakit - közelben volt egy szerviz, megyek oda is, mondom mi történt, a válasz, vegyek injektor tisztitot, az majd segit - vettem..nem segitett..van még néhány szerviz - szerelő, de nem szeretném végig járni - aki tud okosat irni, tegye meg .

Holló Corvinus

  • Guest
Re: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #8 on: 2007 March 02, 12:16:06 pm »
Én is megjártam a héten egy kicsit, nem szervizzel, hanem a Danielisz bontóval Fótról. Hétfőn érdeklődtem náluk van e esetleg 1.1 motor. Azt mondják persze, kérdem lehet-e esetleg kompressziót mérni rajta (tudom, hogy bontó, de azért rákérdeztem, mivel nem tudtam hogy van a motor-beszerelve vagy kiszerelve), azt is jóváhagyták, ha viszek egy mérőt.
Megszereztem a mérőt, tegnap még egyeztettem velük, hogy ma elmennék (márc. 2), ugyanúgy megkérdeztem megint a kompressziómérést. Persze meglehet mérni, ha viszek mérőt.
Ma odamegyek, odaküldenek egy dolgozóhoz (raktároshoz), az mondja, hogy hát ezek szét vannak már szedve, nem lehet kompressziót mérni. Én el...tam egy napot, tesóm is, mivel ő hozta a mérőt.
Ennyit nem lehet megmondani telefonban, hogy vigyázz ember ezek már teljesen ki vannak zsigerelve, ha kell így a motor jó, de kompressziót nincs hogy mérni rajtuk.
Egy kis jobb hozzáállás nem ártana, így még az 1-est sem érdemlik meg a részemről. sajnos.

Offline Kuti

  • Lacos
  • A mester
  • *****
  • Posts: 1743
  • Segített?: +33/-4
Re: Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #9 on: 2007 March 02, 12:44:43 pm »
Igen! a jobb bontókban az ügyfélel foglalkozók és a bontók között van kommunikáció! itt ez látom hiányzott!
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline Patics

  • Hallott már a fiestáról
  • **
  • Posts: 31
  • Segített?: +1/-0
    • AsztrálFény Ezoterikus Stúdió
Re:Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #10 on: 2012 February 27, 20:48:25 pm »
Az 1998-as Fiestámban aksit cseréltem, a rádió kódot kért az aksicsere után. Sajnos a kódot nem kaptam meg amikor vettem a kocsit.

Így egy Bp. Határ úti "autóvillamossági" szerelőhöz (egy motor van a műhelye tetején) elvittem és kértem segítsen. Kérdezte kikódolja vagy új kódot adjon meg? Mondtam legyen kód, kérek újat. Azt mondta az ára 7-8 ezer Ft lesz és 3 nap.

A 3 napból egy hét lett, mert az "újpesti műszerészének valami közbejött". Az ára 9000 Ft. Mondtam, hogy 7-8 között vállalta. Erre azt mondta, hogy az ki van zárva, sose mond 9 ezernél kevesebbet. (Azóta mindig felveszem a mobillal a beszélgetést ha szerelőhöz megyek.)

Na jó, az "új kód" megvan, a rádió működik.

Eltelt néhány hónap, az aksi kiszerel, beszerel, írnám a kódot, nem találom... Pedig felírtam az öltözőszekrényembe...

Ez van. Okulva az előzőekből, új műszerészt kerestem, Neten találtam, Pestlőrinc, telefonon mondja, 3500 Ft a kikódolás és meg lehet várni! Mondom, már át van kódolva. Nem gond, válaszolja, megoldjuk.

Megállok a kapu előtt, műszerész kijön, gyári számot leolvas, bemegy, egy perc mulva kijön, mondja a kódot. Kipróbáljuk, működik!!!

Nem volt átkódolva, csak az előző "műszerész" hét nap alatt 9 ezerért olvasta ki azt, amit a mostani egy perc alatt 3500 Ft-ért...

Offline Sebyyy

  • Ült már fiestában
  • ****
  • Posts: 115
  • Segített?: +7/-1
    • MakroCar- Ford Alkatrész Webáruház
Re:Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #11 on: 2012 February 27, 21:26:20 pm »
És ha fórumozol akkor megtalálsz akár engem is és megmondon neked azt a kódot ingyen! 
www.makrocar.hu
Ford Alkatrész Webshop
info@makrocar.hu
Tel:30 502 5997 www.facebook.com/makrocarfordalkatresz

Offline Patics

  • Hallott már a fiestáról
  • **
  • Posts: 31
  • Segített?: +1/-0
    • AsztrálFény Ezoterikus Stúdió
Re:Szerelős átveréses tapasztalatok, és ellenpéldák!
« Reply #12 on: 2012 February 27, 22:19:28 pm »
Mindig tanul az ember valamit ... :notworthy:

A 2012-es Fiestákhoz már nincsen kód?
« Last Edit: 2012 March 02, 23:04:59 pm by Patics »