Author Topic: Hátsó ajtózár hiba.  (Read 3551 times)

Offline Milko2014

  • Újonc
  • *
  • Posts: 3
  • Segített?: +0/-0
Hátsó ajtózár hiba.
« on: 2018 April 03, 20:33:51 pm »
Sziasztok!

A következő a problémám.a jobb hátsó külső kilincsem szétugrott,csak lötyög a helyén,és az ajtót nem lehet vele kinyitni.Csak az a baj,hogy a belső kilinccsel sem nyílik az ajtó! A központi zár mozgatja a belső kilincset de nem történik semmi.Van valakinek ötlete hogyan lehetne kinyitni az ajtót,vagy leszedni a kárpitot??

Üdv!

Offline fiesta2002

  • A mester
  • *****
  • Posts: 1087
  • Segített?: +75/-0
Re:Hátsó ajtózár hiba.
« Reply #1 on: 2018 April 03, 22:11:29 pm »
Szia!

Én eddig csak az első ajtót szedtem szét, de gondolom a hátsó is hasonló.

Az biztosan Neked is eszedbe jutott, hogy mindent meg tudsz nézni a másik oldalon.
Ott látható, hogy a belső burkolaton alul is van egy vagy két csavar és emlékeim szerint az alsó perem is olyan, hogy csukott ajtónál reménytelen kihúzni. Ezért a kárpitot én nem próbálnám levenni.

Minden hozzáférés az ajtó élében kezdődik. Zárt ajtónál ez gond. Ott van a gyerekzár kulcslyuka is. Ha nincs nagyobb baj, akkor belülről azért nem lehet nyitni, mert a gyerekzár bezáródott.

A kilinccsel egy vonalban az ajtó élében van egy csavar. Ha azt a bal oldalon próbaképpen kicsavarod, akkor ki tudod húzni a kilincs melletti kisebb műanyagot. Az alatt látszik egy csavar meg egy fémbigyó. Azt mozgatja a kilincs hátsó pontja, amikor nyit.

Ha kiugrott a kilincs, akkor az elejét a helyére kell illeszteni és a fémbigyót csavarhúzóval nagy nehezen lenyomva lehet a hátulját beakasztani. Ha ezt a jó ajtónál meg tudod/mered csinálni, akkor meg lehet próbálni a bezáródott ajtónál is.

De persze ott nem tudsz az ajtó élében levő csavarhoz hozzáférni, ezért a kis műanyagot meg kell furkálni, hogy leváljon róla a nyelv, amibe a csavar belemegy. Hogyha semmi nem romlott el, csak kiugrott, akkor a kilincset vissza tudod tenni a helyére.
És kell venni egy új műanyag bigyót.

Itt látok egyet, bár a kép elég homályos. És 2300-2800 ft egy ilyen kis vacakért - botrány.
https://cromax.hu/karosszeria/ajtok_es_alkatreszei/ajto_kilincs_alkatreszei/kulcslyuk_fedel_ford_fiesta/fusion_2001-_hatso_ajto_fekete_35475

Majd írd, meg hogy mire jutottál. Sok sikert.  :)

« Last Edit: 2018 April 03, 22:16:19 pm by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin