Author Topic: Nagyon érdekes jelenség  (Read 5428 times)

Lance

  • Guest
Nagyon érdekes jelenség
« on: 2007 October 10, 19:55:41 pm »
Üdvözlet minden Fiesta gazdinak!

Van egy 1.6 D Fiestám, és az autó egy nagyon érdekes betegségének vagyok szenvedő alanya. Korábban többször vittem szervízbe az öreg hölgyet, de egyetlen "szakember" sem tudta kikúrálni a kórt.
Ez a következő képpen néz ki: elindítom az autót, ekkor minden a legnagyobb rendben van. Majd felkapcsolom a tompítottat, és leáll a motor. De itt még nincs vége, mert ha elfordítom a kulcsot ismét, akkor a műszerfal fényei nem gyulladnak ki. Ahhoz, hogy az bekövetkezzen, a kormányoszlop alatti vezetékköteget, és kiváltképp egy csatlakozót kell bizergálni. Miután ismét van feszültség, ismételten indítok, itt még mindig minden rendben. Innentől pedig vissza is ugorhatunk az elejére, mert kezdődik az egész elölről. Akkor is leáll a motor, ha az irányjelzőt használom, akkor is ha a fékpedálra lépek. Ez különösen akkor kellemetlen, amikor a városban cirkál az emberfia. Már csak azért is, mert ahhoz, hogy hozzáférjek a kábelrengeteghez, le kell bontanom a kormányoszlop alsó műanyagborítását.
Jómagam kontakthibára gyanakszom.
Kérdésem az lenne, hogy nem-e találkoztatok hasonló jelenséggel? Vagy nincs-e valami ötletetek, tippetek, hogy mit kellene rajta megdolgozni, kihez volna érdemes elvinni a gépállatot?

Mindörökké Fiesta!
Lance

JoolsNOS

  • Guest
Re: Nagyon érdekes jelenség
« Reply #1 on: 2007 October 10, 21:32:03 pm »
hát ez tuti kontakthiba...a sok szaki közt volt villamossági is. mert vki olyannal kéne megnézetni.
meg esetleg te is nekiláthatsz a drótok közt lefutni és megnézni nincs-e esetleg vhol burkolathiány.
ez persze laikus vélemény :)

Lance

  • Guest
Re: Nagyon érdekes jelenség
« Reply #2 on: 2007 October 14, 14:29:57 pm »
Az igazat megvallva, villamosságis volt az egyik tag, de valószínűleg vagy én vagy az autó nem volt neki szimpatikus, mert azt mondta, hogy fel kell újítani a generátort  :) ez már akkor is kicsit furcsak volt nekem. Magam is benéztem már oda, de az öreg akitől vettük a kisautót alaposan összegányolta a szikszalag és szivacshegyekkel a dolgot. Így egy kicsit kínai számomra ott a dolog. De mindenképpen neki kell esnem, mert ez így nem állapot.
Ha minden igaz akkor sikerült lokalizálnom a probléma forrását, van egy négyzet alakú műanyag csaklakozó, mely az itányjelző felől érkező vezetékeket kapcsolja össze a korbács vezetéktengerével. Ennek a bizergálása megoldja a gondot, a kicsrélése pedig remélem mindörökké elűzi  ezt a kellemetlenséget.

Offline Kuti

  • Lacos
  • A mester
  • *****
  • Posts: 1743
  • Segített?: +33/-4
Re: Nagyon érdekes jelenség
« Reply #3 on: 2009 February 04, 18:47:09 pm »
2009-es fórumtakarítás alkalmából a témát lezárom és a topkitemetőbe kerül.

Az összefoglalója fel lett töltve a MK1-MK2 szériák részlegébe!

Moderátor: DVZs
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D