Author Topic: Gyorsításkor rángat az autó  (Read 8468 times)

Offline bendzso

  • Hallott már a fiestáról
  • **
  • Posts: 18
  • Segített?: +0/-0
Gyorsításkor rángat az autó
« on: 2012 May 29, 08:27:01 am »
Adott egy  :ford: Fiesta MK2 1.1 benzines jószág 1985 napfényes évéből. Az autót 2 éve kezdtük felújítani.A motortérben lévő vezetékeket 1,5 éve autóvillamossági szakember végignézte, ahol kellett javította. 1 éve teljes körű motorgenerált kapott, azóta 8000 km ment bele.




2 hónapja elkezdett az autó nagyobb gyorsításkor rángatni. Olyan, mintha nem lenne elég benzin, vagy kint maradt volna a szívató meleg motornál. Benzinpumpa jó, szűrő rendben. Be lett állítva a szelephézag, a gyújtás, a karburátor. Ezeket visszaellenőrizve is jók az értékek, tehát nem megy el semmilyen beállítás. Jól megy és keveset fogyaszt, elég erős és nyomatékos a motor (nyilván önmagához képest). Ami mostanában lett cserélve új alkatrészre: gyújtáselosztó, rotor, persely (ez felújítva lett), gyertyakábel, gyertyák. A hiba nem fixen jelentkezik, hanem hol jobban hol kevésbé. Van hogy 2 napig semmi, aztán megint. Nem függ motor hőfoktól, időjárástól (pára, eső) és használattól sem.

A szerelő egyenlőre nem tudja merre tovább. Van valakinek tippje, mi lehet még a ludas?
« Last Edit: 2012 May 29, 08:30:26 am by bendzso »

Offline Gabóxr2

  • Újonc
  • *
  • Posts: 9
  • Segített?: +0/-0
Re:Gyorsításkor rángat az autó
« Reply #1 on: 2012 May 31, 16:47:40 pm »
Szia
A kérdésem a kérdésre........ :-D  Automata szívatós a vas? Mert ha igen akkor az lehet ludas. Van egy kis kérdőjelhez hasonlító műanyag kütyő benne ami elkophat és bizonytalan üzemanyag ellátást okozhat. Ami még lehet hogy kihagy valamelyik gyertyád terhelésnél. Nyitott motorház tetővel gázadáskor nem hallasz pattogást? Esetleg sötétben apró vagy nagyobb szikrákat nem e látsz? Utalok ezzel arra hogy áthúzhat valahol így a gyújtásod bizonytalan.
Egyenlőre ennyi jut eszembe.
Ezeket nézd meg és hátha köztük van a hibás!
Remélem tudtam segíteni!
Üdv: Gabó