Ford Fiesta Klub Fóruma

Szériák fórumai => MK6-MK7 => : sarkan 2019 March 21, 09:50:46 AM

: meleg motorral nem indul
: sarkan 2019 March 21, 09:50:46 AM
Sziasztok, van egy 2008-as 1,4 benzines automataválós fiestám, 100 000 km-rel.
Mostanában azt csinálja, hogy reggel vagy hideg motorral elindulok megy ahogy kell, leállítom melegen, el akarok indulni se kép se hang. Hiába van N-be a sebváltó, nyomom a féket ahogy kell semmi, elfordítom a kulcsot de nem történik semmi. Harmadik -negyedik próbálkozásra kiírja hibának: "Transmission mailfunction"
Várok negyedórát, hogy hűljön a motor és akkor beindul és megy rendesen.
Cseréltünk hőmérséklet jeladót, akkumulátort, kitisztították a levegőszűrő utáni pillangó szelepet nem segített. Ritkábban csinálja de még mindig lutri, hogy hajlandó melegen elindulni. Van valami ötlet? Tudtok ajánlani Budapesten egy megbízható, hozzáértő szervizt ahová el lehetne vinni?
: Re:meleg motorral nem indul
: fiesta2002 2019 March 21, 23:24:15 PM
Nincs automata sebváltóm, de rákerestem google-al (does not start "Transmission malfunction").

Nem volt pont ilyen eset, de kiderült, hogy a váltó kompjutere kommunikál a többi elektronikával. Pl. egyezteti a VIN számot, meg hasonlókat és ha nem stimmel nem indul a motor.

Lehet, hogy olyan kontakthiba  van, ami csak meleg áramkörnél jön elő. Én vennék egy hideg spray-t, és amikor előjön a hiba, akkor egymás után lehűteném az elektronikákat és esetleg a csatlakozókat. Amelyiknél megszűnik a hiba, ott van a baj.

Egyébként a fordfocus fórumon a gödi ESS motort nagyon dicsérik, mint Fordra specializálódott szerelőt. Vagy Érden az injektor.hu is nagyon ért az elektronikai problémákhoz.

PS: Azt írtad, "elfordítom a kulcsot de nem történik semmi." Vagyis az önindító nem forgat?
Akkor mit remélt a szerelő a hőmérséklet jeladó cseréjétől vagy a pillangószelep tisztítástól?  :o